NYTTIG GLASS

Det är otroligt enkelt att göra nyttig glass på frysta frukter och bär! Låt sig inspireras.

NÄRINGSRIKARE SNACKS OCH GODIS

Det kan väl inte kallas godis om det inte är sött? Däremot kan sötningen komma från råvaror som innehåller vitaminer, mineraler, fibrer och andra hälsosamma egenskaper, vilket socker saknar.

JULTEMA

Saffran och pepparkakskryddor passar till så mycket mer än bullar och kakor!

SMOOTHIES OCH DRYCKER

Smoothies är ett oslagbart sätt att få i sig mer frukt och grönt och därmed boosta hälsan. Frys in bitar av det du gillar eller det som börjar bli dåligt. Mixa ihop. Min erfarenhet är att det typ inte kan gå fel. Experimentera!

BAKA NYTTIGT

Att äta hälsosamt betyder inte att avstå från allt gott. Man kan äta allt men inte alltid. Det går utmärkt att ersätta socker med frukt, vilket ger dig både näring och mättnad.

NÄRINGSRIKT BRÖD

Finns det nåt härligare än nybakt bröd? Det skadar ju inte om det innehåller mer näring och är lättbakat. Dessa brödrecept är proppade med nyttigheter och bakas utan jäst. För det ska ju vara enkelt.

FRUKOST OCH MELLANMÅL

För mig är frukost höjdpunkten på dagen! Jag varierar gärna min frukost och tycker om att ge "vanliga frukostingredienser" (som keso, ägg, yoghurt, havregryn) en twist. Favoriter även för dig som inte är en "frukostmänniska"!

VEGETARISKT

Här hittar du enkla recept. För dig som vill komma igång att äta mer vegetariskt.

ÖVRIGA NYTTIGHETER

Sylt, granola, krämer och annat gott och nyttigt att toppa din frukost, frukt eller dessert med. Eller bara äta rakt av!